USA President’s Poolin voittoon

USA ja Ruotsi kohtasivat kolmatta kertaa President’s Poolin finaaliottelussa, johon Ruotsi eteni suoraan alkuotteluista neljällä voitolla. USA pelasi eilen Tsekkiä vastaan toisesta finaalipaikasta. Ruotsi kaatoi USA:n kahdesti alkulohkossa, mutta pohjoisamerikkalaiset olivat tänään parempia.

Ottelu alkoi kutkuttavan tasaisena, vaikkakin USA lähti peliin ripeillä jaloilla. Vierasjoukkue USA sortui ensimmäisessä erässä jäähyihin ja Ruotsi pääsi hiillostamaan viidellä kolmea vastaan. USA pelasi kuitenkin erityisen vahvaa ylivoimaa, eikä ruotsalaiset päässeet maalintekoon. Nyah Bodnarchuck avasi ottelun pistetilin ensimmäisessä erässä, kun hän pääsi keskialueen syöttösopan seurauksena irtoamaan Ruotsin puolustuslinjan alapuolelle ja maalintekoon.

Ottelun toinen erä jatkui erittäin tasaisena, kun molemmat joukkueet pyörittivät peliä ja pyrkivät maalin tekoon. Maaleja toisessa erässä ei syntynyt edes 5–3 ylivoimalla, kun molempien joukkueiden puolustukset toimivat erinomaisesti yhteen. Pitkälle erätauolle lähdettiin USA:n tiukassa 0–1 johdossa.

USA palasi kolmanteen erään kovalla vauhdilla ja siirtyi vain parin minuutin jälkeen kahden maalin johtoasemaan. Myös Ruotsi onnistui maalinteossa alle puoli minuuttia myöhemmin Anna Norrbomin vetäessä renkaan maaliin suoraan Sarah Esmailin poikittaissyötöstä. USA pääsi iskemään kolmannen erän aikana vielä kolme maalia, venyttäen johtoaan yhteen neljään. Liekeissä hyökkäyksessä oli Campbell Schnurr, joka iski hattutempun viisitoistaminuuttiseen.

Tänään me yritimme ja yritimme, mutta emme oikein päässeet siihen, mihin olisimme halunneet hyökkäyspäässä. Aloitimme kovaa, mutta jäimme hieman jälkeen, Ruotsin konkari ja ainoan maalin tekijä Anna Norrbom sanoi ottelun jälkeen. Ottelun lopputuloksesta huolimatta hän on ylpeä nuoresta joukkueestaan.

Tunteeni ovat hulluja, olen niin innoissani ja onnellinen, että teimme tämän joukkueena! Tämä oli kovaa työtä, mutta onnistuimme ja pysyimme yhdessä joukkueena! USA:n kapteeni Shaelyn Corasiniti iloitsi kultamitali kaulassaan ottelun jälkeen.

USA:n ottelun parhaaksi pelaajaksi nimettiin avausmaalin iskenyt Bodnarcuck ja Ruotsin joukkueen parhaaksi valittiin Kajsa Frankenberg.

%d bloggaajaa tykkää tästä: