Näin pelataan

Suomi emännöi kuuden vuoden tauon jälkeen ringeten MM-kilpailuja, kun sekä naisten että nuorten MM-kisat pelataan Espoossa 31.10.-6.11.2022. MM-kisojen turnausformaatti on nyt julkaistu.

Ringeten MM-kilpailut: Sam Jacks Pool

Suomi ja Kanada taistelevat keskenään ringeten maailmanmestaruudesta, joka ratkeaa Metro Areenalla sunnuntaina. MM-kulta ratkeaa kahden finaaliottelun perusteella sen joukkueen hyväksi, kumpi on kerännyt finaaliotteluista enemmän pisteitä. Pisteet jaetaan seuraavasti: joukkue saa otteluvoitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä. Otteluiden peliaika on 4×15 minuuttia.

Mikäli ottelusarja on toisen finaaliottelun päättyessä tasapisteissä, pelataan jatko-ottelu, joka alkaa välittömästi toisen finaaliottelun päätyttyä. Jatko-ottelu aloitetaan tasatilanteesta 0–0, ja sen kesto on 15 minuuttia. Mikäli tilanne on tasan jatko-ottelun päättyessä, erätauon jälkeen jatko-ottelua jatketaan maalista poikki -systeemillä eli äkkikuolemaperiaatteella tarvittaessa 15 minuutin erissä. Jatko-ottelun voittaja saa yhden pisteen finaalisarjaan ja voittaa näin ringeten maailmanmestaruuden.

Ringeten MM-kilpailut: President’s Pool

President’s Pool -nimisessä lohkossa kohtaavat kolme maata: Yhdysvallat, Tšekki ja Ruotsi. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen alkusarjan toisiaan vastaan. Jokaisessa ottelussa pelataan voitosta: Mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan otteluissa jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella. Näin ottelun voittaja saa kaksi pistettä ja hävinnyt nolla pistettä.

Alkusarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin, kun taas sarjakakkonen ja -kolmonen pelaavat pudotusottelun, jonka voittaja kohtaa finaalissa alkusarjan voittajan. Finaalin voittaja kruunataan sunnuntaina President’s Pool -sarjan voittajaksi.

Nuorten MM-kilpailut: Junior Pool

Suomi ja Kanada taistelevat keskenään U21 nuorten maailmanmestaruudesta, joka ratkeaa Metro Areenalla lauantaina. Aikuisten MM-kullan tavoin nuorten maailmanmestaruus ratkeaa kahden finaaliottelun perusteella sen joukkueen hyväksi, kumpi on kerännyt finaaliotteluista enemmän pisteitä. Pisteet jaetaan seuraavasti: joukkue saa otteluvoitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä. Otteluiden peliaika on 4×15 minuuttia.

Mikäli ottelusarja on toisen finaaliottelun päättyessä tasapisteissä, pelataan jatko-ottelu, joka alkaa välittömästi toisen finaaliottelun päätyttyä. Jatko-ottelu aloitetaan tasatilanteesta 0–0, ja sen kesto on 15 minuuttia. Mikäli tilanne on tasan jatko-ottelun päättyessä, erätauon jälkeen jatko-ottelua jatketaan maalista poikki -systeemillä eli äkkikuolemaperiaatteella tarvittaessa 15 minuutin erissä. Jatko-ottelun voittaja saa yhden pisteen finaalisarjaan ja voittaa näin nuorten maailmanmestaruuden.