Naisten maajoukkueen MM-turnaus käynnistyy lajilegendan pelinumeron jäädytyksellä

Vaikka joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana edellisistä 2019 Kanadan Burnabyssa pelatuista MM-kisoista, joukkue on kokenut myös merkittäviä muutoksia. Joukkueen valmennus on vaihtunut, minkä lisäksi maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, seitsemän maailmanmestaruutensa myötä kansainvälisesti menestynein ringettepelaaja Marjukka Virta, päätti menestyksekkään uransa edellisiin MM-kisoihin. Virta ehti johdattaa kapteenina Suomen maajoukkueen kuuteen MM-kultaan. Hänen kapteenina ollessaan – yli vuosikymmeneen – joukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua. Kunnioittaakseen hänen uraansa, Suomen Ringetteliitto on päättänyt jäädyttää Virran pelinumeron 4.

 

– Marjukka Virta on monen superlatiivin huippu-urheilija, jonka saavutukset ovat suomalaista urheiluhistoriaa, millä mittarilla tahansa. Ykkönen on ykkönen, myös tätä erityisen juhlavaa perinnettä ringetessä käynnistettäessä, kertoo Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli.

 

Pelinumeron jäädytys järjestetään Suomen ja Kanadan ensimmäisen harjoitusottelun yhteydessä Turussa Rajupaja Areenalla (ent. Marli Areena) tiistaina 1.11.2022. Lisäksi Virran kunnioitettava ura tallentuu urheilun kansalliskokoelmaan, kun ringette nostetaan osaksi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON päänäyttelyä loppusyksyllä.

 

– Tuntuu uskomattomalta, että saan olla ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Aika meni kuin siivillä pelatessa, eikä sitä oikein missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, että mitä kaikkea sitä onkaan tullut saavutettua. On ollut etuoikeus saada pelata aina maailman parhaiden kanssa. Ja suurin kunnia on ollut saada toimia kapteenina uskomattoman taitavassa joukkueessa. Kiitos kaikille, kun olette tehneet tällaisen kunnianosoituksen minulle mahdolliseksi, Virta kommentoi tunteikkaana.

 

Toivottavasti kaikilla Turun sekä lähistöllä olevilla seuroilla on tämä tapahtuma jo kirjattuna omiin kalentereihinsa, koska tämä on ehdottomasti tiistai-illan kohokohta!

 

Ringeten MM-kilpailut ja samanaikaisesti pelattavat U21 nuorten MM-kilpailut järjestetään Espoossa 31.10.–6.11.2022. Yle esittää suorana molemmat naisten MM-finaaliottelut sekä U21:n nuorten ratkaisevan MM-finaalin. Naisten maajoukkueen ensimmäinen MM-finaali pelataan 4.11.2022 Metro Areenalla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: