Revanssi USAn ja Tsekin välillä, huikeita torjuntoja ja kovaa yrittämistä

USA ja Tsekki kohtasivat toisensa uudestaan keskiviikon ensimmäisessä ottelussa. Tsekki parantaa peliään jatkuvasti, pelistä ja erästä toiseen, mutta vielä se ei riittänyt USAn päihittämiseen. USA hallitsi jälleen peliä erästä toiseen. Ottelua katsomassa olleet koululaisryhmät vastasivat siitä, että katsomossa ja kentällä oli hyvä tunnelma läpi ottelun.

USA pääsi heti alkuun näyttämään vaarallisuutensa ylivoimalla. Ellie O’Sullivanin kohdilleen osunut syöttö Diana Coolidgelle päätyi maalivahdin selän taa vain muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Molemmilla joukkueilla oli ottelun alussa ongelmia saada syötöt kohdilleen. Tästä huolimatta Tsekin Karolina Kosinová pääsi tasoittamaan ottelun muutama minuutti USAn maalin jälkeen. Tasatilannetta ei kauaa kestänyt kun USAn Campbell Schnurr pääsi viemään joukkueensa uudelleen johtoon maalinedus kahakasta. USAn hallitessa ensimmäistä erää pääsi Tsekin maalivahti Kateřina Prokešová esittelemään loistavia torjuntojaan. Ensimmäinen erä päättyi USAn johtaessa 4-1.

 

Toinen erä jatkui USAn hallinnassa. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Nyah Bodnarchuk pääsi syötöllään harhauttamaan Prokešován ja Hilary Davidson pääsi laukomaan tyhjään maaliin. USA pääsi erässä kahdesti siirretyn rangaistuksen aikana maalintekoon. Ensimmäisestä maalista vastasi Haley Wickens ja upean syöttöpelin jälkeen toisesta Tiffany Muylle. Mahdollisesti erän upeimmasta maalista vastasi Wickens, joka laukoi aloituksesta suoraan oikeaan yläkulmaan samalla viimeistellen hattutemppunsa. Tsekki pääsi erän viimeiselle minuutille yrittämään maalintekoa ylivoimalla. USAn puolustus tämän kesti. Pitkälle erätauolle mennään tilanteessa 9-1.

 

Molemmat joukkueista vaihtoivat maalivahtinsa ottelun toiselle puoliskolle. Tsekin Veronika Hůlková pääsi heti tositoimiin USAn jatkaessa pyörittämistä. Tsekki on parantanut syöttöpeliään läpi ottelun ja syötöillään useampia hyökkäyksiä tekemään. Tsekin puolustus toimi loistavasti, Hůlková oli ajautunut toiselle tolpalle ja USAn hyökkääjällä oli tyhjä maali edessään. Puolustus kuitenkin onnistui laukauksen blokkaamaan. USA pääsi uudestaan tekemään maalin suoraan aloituksesta, kun Renee Hoppen laukaus sujahti Hůlkován luistimen vierestä alakulmaan. Viimeiseen erään mentiin USAn johtaessa 10-1.

 

Neljättä erää ei ehtinyt kulua kuin 16 sekuntia kun USAn Schnurr pääsi yksin läpi, harhautti Hůlkován ja pääsi maalintekoon. Schnurr sai tällä täydennettyä hattutemppunsa. Tsekki pääsi ylivoimalla katkomaan USAn nousu yrityksen useampaan otteeseen. Lopulta Barbora Šebíková pääsi syöttämään Šarlota Tomascolle joka pääsi maalintekoon. Molemmat joukkueet sortuivat jäähyihin erässä ja pääsivät osoittamaan alivoima pelinsä vahvuutta. Ottelu päättyi USAn voittoon 14-2.

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin USAlta numero 6 Sara Hayami ja Tsekiltä numero 25 Šarlota Tomasco.

 

Se oli todella positiivinen, paljon energiaa. Rakastan pelata täällä. Paljon faneja ja kaikki ovat todella innoissaan, se on loistavaa, kertoo USAn Denise Berry ottelun tunnelmasta.

 

Mielestäni olimme hyviä hyödyntämään mahdollisuuksia. Olimme ehdottomasti parempia peittämään vapaan alueen ja uskon että voimme vielä enemmän laukoa ja painaa kolmiossa blokaten vetoja, kertaa Tsekin Thea Cazzanti pelin onnistumisia ja kehityskohteita.

 

Torjunnat

 

USA
Brianna Burke 16
Ashley Steele 3

 

Tsekki
Kateřina Prokešová 18
Veronika Hůlková 21

 

President’s Poolin seuraavat ottelut:

03.11.2022 12:00 Tapiolan harjoitusjäähalli Czech – Sweden
04.11.2022 11:30 Metro Areena USA – Sweden

 

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Myös Junior Poolin ratkaisuottelu näytetään Yle Areenassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: