Sam Jacks Poolin joukkueiden MM-kisaviikko käynnistyy harjoitusottelulla Turun Marli Areenalla

MM-kilpailujen Sam Jacks Pool -lohkon joukkueiden, Suomen ja Kanadan, kisaviikko käynnistyy harjoitusottelulla Turun Marli Areenalla. Harjoitusottelun yhteydessä suoritetaan myös Suomen ringettehistorian ensimmäinen pelipaidan jäädytys. 

Sam Jacks Poolin joukkueet Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen harjoitusottelussa, joka pelataan Turussa Marli Areenalla tiistaina 1.11.2022. Ottelu alkaa klo 18:00 ja sisäänpääsymaksu on 10 € aikuisilta ja 5 € lapsilta.

Harjoitusottelun yhteydessä suoritetaan suomalaisen ringettehistorian ensimmäinen pelinumeron jäädytys, kun Marjukka Virran maajoukkueessa käyttämä pelinumeronumero 4 jäädytetään. Lisäksi Virran kunnioitettava ura tallentuu urheilun kansalliskokoelmaan, kun ringette nostetaan osaksi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON päänäyttelyä loppusyksyllä.

Maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, seitsemän maailmanmestaruutensa myötä kansainvälisesti menestynein pelaaja Virta päätti maajoukkueuransa edellisiin MM-kisoihin. Virta ehti johdattaa kapteenina Suomen maajoukkueen kuuteen MM-kultaan. Nykyään Virta vaikuttaa Suomen maajoukkueessa valmennusryhmän puolella.

– Tuntuu uskomattomalta, että saan olla ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Aika meni kuin siivillä pelatessa, eikä sitä oikein missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, että mitä kaikkea sitä onkaan tullut saavutettua. On ollut etuoikeus saada pelata aina maailman parhaiden kanssa. Ja suurin kunnia on ollut saada toimia kapteenina uskomattoman taitavassa joukkueessa. Kiitos kaikille, kun olette tehneet tällaisen kunnianosoituksen minulle mahdolliseksi, Virta kommentoi tunteikkaana.

Suomi ja Kanada pelaavat myös toisen harjoitusottelun ennen ensimmäistä MM-finaalia. Toinen harjoitusottelu pelataan Espoossa Tapiolan harjoitusjäähallissa keskiviikkona 2.11. Sam Jacks Poolin ensimmäinen finaali pelataan perjantaina 4.11.

MM-kisojen President’s Poolissa pelaavat joukkueet Ruotsi ja USA pelaavat harjoitusottelunsa Suomen U18-joukkuetta vastaan. Ruotsi ja Suomen U18-joukkue kohtaavat niin ikään Tapiolan harjoitusjäähallissa, kun taas USA pelaa U18-joukkuetta vastaan Kisakalliossa. Myös U21-joukkueet kohtaavat harjoitusotteluissa ennen oman sarjansa MM-finaalien käynnistymistä. Molemmat harjoitusottelut pelataan Tapiolan harjoitusjäähallissa.

Ringeten MM-kisaviikko käynnistyy virallisesti Espoossa 31.10.2022, kun Tšekki kohtaa Ruotsin aamupäivällä ja USA:n iltapäivällä President’s Poolin otteluissa Tapiolan harjoitusjäähallissa.

Liput harjoitusotteluihin, Kisakallion ottelua lukuunottamatta, myy Ticketmaster.

%d bloggaajaa tykkää tästä: