Suomen nuorten maajoukkue kaatoi Kanadan toistamiseen

Täysi Tapiolan jäähalli sai todistaa vauhdikkaan ja korkeatasoisen Suomen ja Kanadan nuorten maajoukkueiden toisen harjoituspelin. Tiukka ottelu kääntyi Suomen hyväksi ottelun viimeisessä erässä.

Peli alkoi molemmilta joukkueilta tarkasti ja ratkaisuja haettiin puolin ja toisin. Vasta erän puolessa välissä nähtiin ottelun avausmaali, kun Iina Kupiainen sivalsi upealla laukauksella Suomen ylivoimalla 0-1 johtoon. Kanadan Regan Meier oli jo lähellä tasoittaa pelin, mutta kova laukaus läheltä kilahti maalin ylärimaan. Kanada rakensi erän lopussa nopean hyökkäyksen ja vasemmalta laidalta noussut  Isabella Paisley ujutti selän takaa laukauksen maalivahti Siiri Uusitalon jalkojen välistä tasoituksen 1-1.

Toinen erä vaikutti olevan Kanadan hallintaa, mutta vajaan kahden minuutin jälkeen Kupiainen vei kovalla laukauksella Suomen 1-2 johtoon. Tämän jälkeen pelin painopiste kääntyi ja Suomi sai mahdollisuuden lisätä johtoaan päästyään pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla, mutta Kanadan puolustus blokkasi Suomen laukauksia erittäin aktiivisesti. Kanadan puolustus kuitenkin murtui ja ajassa 24:28 Emmi Juusela pääsi nostamaan vedon maalin kattoon ja Suomen jo kahden maalin johtoon. Suomi ei kauaa ehtinyt juhlia, kun minuutin jälkeen Kanada päätti nopea vastahyökkäyksen Marla Wheelerin tarkalla vedolla kaventaen tilanteeksi 2-3. Suomikaan ei antanut Kanada juhlia pitkään, kun Jenna Hakkarainen laukoi hyökkäyspään aloituksesta suoraan Kanadan maalivahdin Holland Kozanin selän taakse. Näin ollen pitkälle erätauolle lähdetiin Suomen johtaessa 2-4.

Suomi aloitti kolmannen erän terävästi. Erää ehti kulua vain 11 sekuntia, kun Hakkarainen laukoi kolmanteen erään vaihdetun maalivahdin Rachael Pelisekin ohi lukemiksi jo 2-5. Peli tasoittui huomattavasti tämän jälkeen ja ajassa 34:19 alkoi Kanada 34:19 takaa-ajo, kun Mégane Fortin laukoi Kanadalle upean maalin Suomen puolustajan jaloista vasempaan ylänurkkaan ajassa. Kanadan 3-5 kavennusmaali antoi selkeästi heille lisää energiaa ja sai pidettyä peliä hallussaan. Erän loppupuolella nähtiin jäähyjen rypäs ja Suomi pääsi ottelussa jo toistamiseen kahden pelaajan ylivoimalle. Kanada sai jälleen pidettyä puolustuksensa tiiviinä ja Pelisek maalinsa puhtaana.

Neljännen erän käsikirjoitus oli selvä. Kanada aloitti rajun painostuksen Siiri Uusitalon maalille. Ajassa 47:26 painostus tuotti tulosta, kun Alexsi Kavvadas toi Kanadan jo maalin päähän. Erä jatkui Kanadan komennossa ja näytti siltä, että Kanadan raju rynnistys voisi poikia tasoituksen. Pian kavennus maalin jälkeen Erika Neubrand tasoittikin pelin tilanteeksi 5-5. Tästä sisuuntuneena Suomi vastasi hetkessä takaisin, kun Kupiainen kruunasi hienon pelinsä hattutempulla ja laukoi Suomen jälleen takaisin kuskin paikalle. Suomella oli paikkoja lisätä johtoaan muutamaankin otteeseen, mutta neljänteen erään vaihdettu Kanadan maalivahti Paige Roy esitti huikeita torjuntoja. Suomi jatkoi tasaista painostusta ottelun loppuun saakka ja ajassa 54:47 Hakkarainen täydensi oman hattutemppunsa siirtäen Suomen 5-7 johtoon. Tämä maali riitti, vaikka Kanada haki kavennusta ottelun lopussa ilman maalivahtia.

– Oli kiva, kun oli tiukka peli, niin saimme kiinni siitä, että kuinka kovaa Kanada tulee jatkossa pelaamaan. He paransivat peliään, niin meidänkin täytyy parantaa peliämme finaaleja kohti, analysoi Suomen Essi Sarmala.

Peli oli mahtava, todella energinen ja todella tiukka peli. Oli varmasti hyvä peli myös katsojille, kommentoi Kanadan Erika Neubrand.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Suomelta numero 18 Iina Kupiainen ja Kanadalta numero 11 Erin Ung.

 

Maalivahtien torjunnat

Suomi

Siiri Uusitalo 28

 

Kanada

Holland Kozan 13

Rachael Pelisek 6

Paige Roy 6

 

Junior Poolin seuraavat ottelut:

03.11.2022 18:00 Metro Areena Canada Jr – Finland Jr

05.11.2022 16:00 Metro Areena Finland Jr – Canada Jr

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Myös Junior Poolin ratkaisuottelu näytetään Yle Areenassa

%d bloggaajaa tykkää tästä: