Suomi kaatoi Kanadan ensimmäisessä MM-finaalissa

Suomi kohtasi Kanadan Sam Jacks Poolin ensimmäisessä finaaliottelussa Espoo Metro Areenalla. Ottelu eteni ilahduttavan tasaväkisenä, mutta Suomen tehokas ykköskenttä näytti maalintekotaitonsa, kun taas Kanadan hyökkäys takkuili. Suomi voitti ottelun numeroin 2-8.
Ottelun alun juhlallisuuksissa kunnioitettiin hiljaisella hetkellä elokuussa edesmennyttä Antti Simolaa, joka toimi vuosien ajan ringeten pioreenina Suomessa.

Ottelu alkoi viikon aiemmista otteluista poiketen tasaisempana ja molemmat joukkueet hallitsivat rengasta. Suomi näytti vahvuutensa maalinteossa, kun Kanadalla taas oli vaikeuksia rakentaa vaarallisia tilanteita. Suomen Marianna Kuiko viimeisteli Suomen avausmaalin nopeasta vastahyökkäyksesta ja oli lähellä tehdä toisenkin maalin, mutta se hylättiin maalivahdin aluerikkeen seurauksena.

Kanada pelasi tänäänkin kovaa ja sortui myös rangaistuksiin. Suomi rankaisi ensimmäisessä erässä peräti kahdesti viidellä kolmea vastaan, kun kanadalaiset kuluttivat jäähypenkkiä. Kumpikin maali syntyi samankaltaisesta tilanteesta, kun Anne Pohjola tarjoili kulmalle Susanna Tapanille, joka iski renkaan suoraan syötöstä maaliin. Ensimmäinen erä päättyi Suomen neljän maalin johtoasemassa.

Peli tasoittui toisessa erässä huomattavasti, vaikkakin heti erän alkuun nähtiin Pohjolan supertarkka kuti, kun hän laukoi renkaan suoraan hyökkäyspään aloituksesta maaliin. Kanada löysi ensimmäisessä erässä hukassa olleen palon peliin ja hallitsi rengasta aiempaa varmemmin. Kanadalaiset pääsivät rankaisemaan Suomea viidellä kolmea vastaan, kun Britney Snowdon esitteli yksilötaitojaan ja saatteli renkaan päättäväisesti Maria Perkkolan selän taakse.

Pitkältä erätauolta palattiin Suomen komennuksessa, mutta seuraava maali syntyi Kanadan pitkästä pyörityksestä. Kanadan maalinnälkä oli silminnähtävissä, kun Gillian Dreger ja Britney ja Jenny Snowdon pyörittivät rengasta hyökkäyspäässä. Tällä kertaa maalin tekijäksi kirjattiin Jenny Snowdon. Suomi kuittasi hetkeä myöhemmin 2–6 johtoon, kun Roosa Salonen pääsi uittamaan renkaan lähes nollakulmasta maaliin. Kolmas erä jatkui tasaisena, mutta Suomen ykköskenttä oli maalinteossa jälleen pidättelemätön, kun Tapani viimeisteli hattutempun Pohjolan syötöstä.

Kanada antoi viimeiseen erään tiukan vastuksen ja hallitsi rengasta kentällä. Hyökkäyspäässä nopean ja fyysisen joukkueen tekeminen ei kuitenkaan parantunut aiemmista eristä. Siinä missä Kanada pystyi pitämään oman pään puhtaana lähes koko pelin ajan, he eivät pystyneet luomaan maalipaikkoja. Suomi iski viimeisessä erässä vielä kertaalleen, kun Pohjola pääsi karkaamaan yksin läpi ja jälki oli sen mukaista, kun häneltä voidaan odottaakin.

Mielestäni pelasimme aika hyvin. Teimme ensimmäisen neljänneksen jälkeen joitain muutoksia ja pelasimme kovempaa. Meillä oli hyvä flow loppupelin ajan ja meidän pitää vaan pitää päät ylhäällä ja jatkaa samaa tekemistä toisessa finaalissa. Uskomme itseemme ja odotamme innolla sunnuntaita, kanadalainen Melissa Misutka pohti ottelun jälkeen.

Oli mahtavaa pelata tommoisen pauhaavan yleisön edessä, niin on kyllä ihan huippu fiilis nyt. Kanada oli muuttanut vähän hyökkäystä, joten pitää katsoa vähän videoita ja ottaa sieltä ne terävimmät paikat vielä pois, Suomen joukkueen ensikertalainen Hanna Ovaska kiteytti tunnelmia ottelusta.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Suomen joukkueesta tehot 2+4 taiteillut Anne Pohjola ja Kanadalta yhden maalin tehnyt varakapteeni Jenny Snowdon.

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Seuraavan Junior Poolin ottelun näkee Yle Areenasta suomeksi selostettuna.

%d bloggaajaa tykkää tästä: