Suomi suvereenisti voittoon Kanadasta

Kanada järjesti ottelun alussa Suomen joukkueelle sydämen tykytyksiä nopealla maalillaan, mutta Suomi ratkaisi pelin itselleen toisessa erässä. Vaikka ottelun lopputulos oli suuri, maalivahdit olivat tänään isossa roolissa häikäisevillä torjunnoillaan.

Kanada otti pelin alkuun kuskin paikan, kun 28 sekunnin kohdalla Britney Snowdon kiepautti läheltä maalin suomen verkkoon. Vaihtopenkkiä myöten oli huomattavissa eri joukkue kuin eilisessä ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa eilen Turussa. Ottelu alkoi todella fyysisenä, vaikka jäähyjä jaettiin vähemmän kuin eilen. Suomen toinen ylivoima lopulta tuotti tulosta, kun Anne Pohjola nosti vasemmalta kulmalta renkaan maalin kattoon ja tasoitti pelin. Avausmaali vapautti Suomen pelaamista ja Riikka Sjögren laukoi pisteiden välistä kovaa Suomelle 1-2 johdon. Suomi jatkoi maalien innoittama kovaa karvausta hyökkäysalueella. Erän lopussa nähtiin kaksi upeaa maali, kun ensin Pohjola syötti aloituksesta Susanna Tapanille, joka sivalsi renkaan suoraan syötöstä maalin perukoilla. Tästä hetki, niin jälleen nähtiin aloituksen jälkitilanteesta maali, kun Maija Väyrysen laukauksen torjunnasta, Sjögren sijoitti reboundin varmasti sisään. Vauhdikas ja nopeatempoinen ensimmäinen erä kirjattiin Suomelle 1-4.

 

Kanada aloitti toisen erän alivoimalla, mutta Suomi katkaisi hyökkäyksen ja käynnisti nopean vastaiskun Kanadan päätyyn. Roosa Salonen vapautti Tapanin läpiajoon, joka sijoitti renkaan alakulmaan. Tästä sisuuntuneena Kanada vastasi jo seuraavassa hyökkäyksessä, kun Jenny Snowdon kavensi tilanteeksi 2-5. Tuomarilinjan ollessa tänään sallivampi kuin eilisessä kohtaamisessa, jatkoivat molemmat joukkueet fyysistä pelaamista. Tämä suosi Kanadaa ja he ottivatkin pelin osittain haltuunsa. Kuten aikaisemminkin tässä pelissä, alivoimalla pelannut Suomi jälleen kerran rankaisi Kanadaa tutulla kuviolla, kun Väyrynen siirsi aloituksesta rinkulan aloituspisteiden väliin Katariina Kurikolle, joka laukaisi rinkulan tarkasti yläkulmaan siirtäen Suomen jo 2-6 johtoon. Suomen liikkuvat hyökkäyskolmikot saivat paljon avoimia paikkoja ja ainoastaan maalivahdin Laurie St-Pierren upeat torjunnat pitivät Kanadan pelissä mukana. Pitkälle erätauolle lähdettiin Suomen johdossa 2-6.

 

Kolmanteen erään Suomi vaihtoi maaliin Maria Perkkolan tilalle Hanna Minkkisen, joka erän alussa esittikin vahvoja otteita ja pysäytti Kanadan rynnistyksen. Kanada kova painostus kuitenkin katkesi Ann Sauven jäähyyn, mutta Kanadan tiukka ja aktiivinen puolustus ei antanut Suomelle mahdollisuutta lisätä johtoaan. Jos Minkkinen vartioi huipputorjunnoillaan omaa maaliaan erinomaisesti, niin tapahtui myös toisessa päässä jäätä, kun Kanadan maalivahti St-Pierre esitti ilmiömäistä maalivahtityöskentelyä. Pohjola onnistui tasavajaalla kahdesti ohittamaan Kanadan maalivahdin, mutta molemmilla kerroilla tolpat ottivat hänestä pidemmän korren. Erän lopussa Kanada pääsi hakemaan kavennusta kahden pelaajan ylivoimalla, mutta erässä ei maaleja nähty.

 

Viimeinen erä alkoi jälleen rajulla Kanadan painostuksella. Vajaan minuutin pelin jälkeen Tapani teki kahden pelaajan alivoimalla läpiajosta Suomelle ottelun seitsemännen maalin. Painostus Suomen päädyssä vain lisääntyi, ja Kanada haki kolmatta maaliaan vimmatusti. Suomi otti erän puolessa välissä aikalisän ja se antoikin hieman hyökkäysenergiaa, joka onnistuneesti päättyi Väyrysen hienoon sivallukseen maalin perukoille Kurikon upeasta poikittaissyötöstä. Hetkeä myöhemmin Pohjola huudatti Tapiolan halliin tulleita faneja jo yhdeksännen kerran. Pohjola olikin tänään hyvällä pelipäällä, ja ajassa 55:08 hän pääsi livahtamaan puolustukselta laukoen hattutempun arvoisesti Suomelle lukemiksi jo 2-10. Erän loppu pelattiin Suomen ylivoimalla, Kanadan Jenny Snowdonin saadessaan neljän minuutin jäähyn kampituksesta. Suomi ei tätä kuitenkaan pystynyt hyödyntämään, vaikka Tapanilla oli mahdollisuus tehdä ylivoimamaali, mutta St-Pierre venyi uskomattomaan haamupelastukseen. Ottelu päättyi Suomen 2-10 voittoon ja näin ollen molempien joukkueiden harjoituspelit on pelattu. Suomi ja Kanada kohtaavat seuraavaksi toisensa perjantaina 1. finaaliottelussa.

– Luulen, että pienet muutokset mitä tehtiin, toteutimme ne hyvin ja pysyimme kurinalaisena, kommentoi Kanadan Erika Kiviaho joukkueensa esityksestä.

– Puolustus meni hyvin ja saatiin paljon maaleja. Parannettavaa on rengas kontrolli, viivan ylitykset ja viimeistely, analysoi Suomen Camilla Ojapalo illan peliä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kanadalta numero 7 Jenny Snowdon ja Suomelta numero 33 Riikka Sjögren.

 

Maalivahtien torjunnat

Kanada

Laurie St-Pierre 38

 

Suomi

Maria Perkkola 12

Hanna Minkkinen 11

 

Sam Jacks Poolin seuraavat ottelut:

04.11.2022 18:10 Metro Areena Canada – Finland

06.11.2022 16:00 Metro Areena Finland – Canada

 

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Myös Junior Poolin ratkaisuottelu näytetään Yle Areenassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: