Tsekki ja USA avasivat ringeten MM-kisat

Ringeten MM-kisat avattiin tasaisella ottelulla Tsekin ja USA:n toimesta. Tasaisuudestaan huolimatta USA pääsi näyttämään maalinteossa vahvuutensa.

Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden päästessä hyökkäämään. Tsekki pääsi pyörittämään peliä ottelun alussa, mutta USA onnistui kuitenkin maalinteossa ensimmäisenä. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Campbell Schnurr onnistui saamaan renkaan maalivahdin selän taa. Ensimmäinen erä päättyi USA:n johdossa 3-0.

Toinen erä alkoi USA:lla vahvasti ja erän ensimmäinen maali nähtiin vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Tsekki on koko pelin ajan puolustanut omaa maaliaan kovasti ja estänyt useita USA:n maalintekoyrityksiä, mutta pitkälle erätauolle lähdettiin USA:n johtaessa 7-0.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueista sortuivat jäähyihin. Tsekin jäähystä USA rankaisi välittömästi kahdeksannella maalillaan Schnurrin toimesta. USA:n jäähyä ollessa 33 sekuntia jäljellä pääsi Tsekin Karolina Kosinová tekemään joukkueensa ensimmäisen maalin. Tästä Tsekin joukkue selkeästi innostui ja toinen maali syntyikin vain vajaa minuutti ensimmäisen jälkeen. USA:n ottaessa jäähyjä pääsi Tsekki jälleen maalinteon makuun viidellä kolmea vastaan tilanteessa. Kolmas erä päättyi lukemissa 3-9.

Neljännessä erässä USA pääsi kasvattamaan johtoaan ylivoimalla vajaan kolmen minuutin peliajan jälkeen Hilary Davidsonin tehdessä kolmannen maalinsa. Myöskin Nyah Bodnarchuk sekä Schnurr pääsivät viimeistelemään hattutemppunsa viimeisessä erässä. Koko erä oli USA:n hallinnassa ja se näkyi myös maalien määrässä. Ottelu päättyi USA:n voittoon 3-14.

Peli oli mahtava, oli hienoa olla takaisin pitkän odotuksen jälkeen, kommentoi USA:n Haley Wickens pelin jälkeen.

Me taistelimme kovasti ja vähänkuin lämmittelimme seuraaviin peleihin. Lauantai on se millä on merkitystä, kertoo Tsekin Thea Cazzanti.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Tsekiltä numero 81 Karolina Kosinová ja USA:lta 7 Cadence Pirtle.

Torjunnat

Tsekki
Veronika Hulkova: 45

USA
Ashely Steele: 10
Brianna Burke: 22

President’s poolin seuraavat ottelut:

31.10.2022 18:00 Tapiolan harjoitusjäähalli Sweden – Czech
01.11.2022 12:00 Tapiolan harjoitusjäähalli Sweden – USA
02.11.2022 10:00 Tapiolan harjoitusjäähalli USA – Czech
03.11.2022 12:00 Tapiolan harjoitusjäähalli Czech – Sweden
04.11.2022 11:30 Metro Areena USA Sweden

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Myös Junior Poolin ratkaisuottelu näytetään Yle Areenassa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: