USA:n ja Ruotsin toinen kohtaaminen oli jännitystä alusta loppuun

Presiden’t Poolin voittaja pääsee suoraan finaaliotteluun kun taas toinen ja kolmas ottelevat pronssiottelussa, jonka voittaja pääsee finaaliin. USA:lla oli mahdollisuus päästä tasapisteisiin Ruotsin kanssa ja suoraan finaaliin. Tällä kertaa USA:n yritys ei kumminkaan riittänyt vaan Ruotsi pääsi tasaisen ottelun voittoon numeroin 4-5.

Ottelun avausmaalia ei kauaa tarvinnut odottaa, kun Ruotsin Sarah Esmail pääsi maalintekoon Anna Norrbomin syötöstä. USA pääsi tilanteen kuitenkin tasoittamaan. Hilary Davidson sai kikkailtua itsensä Ruotsin puolustuskolmion keskelle ja laukaisemaan Kaisa Juntusen selän taakse. Erä oli tasaista vääntämistä puolin ja toisin. Neljä minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä USAn Campbell Schnurr pääsi viemään joukkueensa johtoon. Ensimmäinen erä päättyi USA:n johtaessa 2-1.

Ruotsi pääsi tasoittamaan toisen erän alkupuoliskolla. Esmail laukoi maalin edestä ja rengas pomppasi Ashley Steelen torjunnasta maaliin. Ruotsin kolmannen maalin pääsi tekemään Norrbom loistavalla laukauksellaan. Kajsa Frankenberg syötti Norbommille siniviivan takaa, joka luisteli USAn puolustuskolmion läpi ja pääsi maalintekoon. Ruotsin johtoa ei kauaa kestänyt, kun USA pääsi maalintekoon Schnurrin toimesta. Pitkälle erätauolle mentiin tiukassa tasatilanteessa 3-3.


Tämä peli oli myös hyväntekeväisyysottelu Teddy Toss, jossa koululaiset pääsivät heittämään valtavan määrän pehmoleluja jäälle. Lelut lahjoitetaan Hope ry:lle.  

Kolmas erä pysyi vähämaalisena. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen Ruotsin Norrbom pääsi laukomaan suoraan aloituksesta keltapaidat johtoon. Vain muutaman minuutin kuluttua Ruotsi kasvatti jälleen johtoaan Jessika Runolf Lindqvistin laukauksella. Ottelun hallinta vaihtui tasaisesti, mutta maaleja ei kumpikaan päässyt tekemään. Neljänteen erään siirryttiin Ruotsin johtaessa ottelua 3-5. 

Neljännestä erästä ei joukkueilta yritystä puuttunut. Laukauksia tuli puolin ja toisin, mutta maalivahdit saivat pidettyä maalinsa puhtaina. Ruotsi sortui jäähyihin viimeisessä erässä, mutta kovasta yrittämisestä huolimatta ei USA:n vedot päätyneet Juntusen selän taakse. Vain 20 sekuntia ennen erän päätöstä USA pääsi kaventamaan tilanteen. Davidsonin loistava laukaus upposi Juntusen liukuessa torjunnassa ohi. Ottelu päättyi Ruotsin voittoon 4-5. Tällä voitolla Ruotsi pääsee suoraan mittelemään President’s Poolin voitosta USA:n joutuessa karsimaan vielä Tsekin kanssa.

Ottelun parhaina palkittiin USA:lta numero 7 Cadence Pirtle ja Ruotsilta numero 35 Kaisa Juntunen

 

Mielestäni annoimme kaikkemme ja yritimme parhaamme. Me todella järkytimme Ruotsia ja he olivat kovia ja pelasivat upean pelin, pohtii USA:n Jaclyn Lovelett peliä.

 

Mielestäni oli hauskaa pelata. Se oli todella tiukka, se on aina hauskaa vaikka se jännittää, kertoo Ruotsin Amanda Olofsson pelistä

 

Torjunnat

USA
Ashley Steele 16
Brianna Burke 9

Ruotsi
Kaisa Juntunen 45

President’s Poolin seuraavat ottelut
05.11.2022 12:00 Metro Areena USA – Tsekki
06.11.2022 12:00 Metro Areena Ruotsi – Presidents Bronze ottelun voittaja

Liput MM-otteluihin myy Ticketmaster. Katso kaikki MM-ottelut maksutta Ringette LIVEstä. Sam Jacks finaaliottelut näet Yle TV2:lta, tai Yle Areenasta. Seuraavan Junior Poolin ottelun näkee Yle Areenasta suomeksi selostettuna.

%d bloggaajaa tykkää tästä: